22.100g

 

Tälle sivulle kirjoitan ruokien ja leivosten reseptejä.

Olen itse kokeillut kaikkia reseptejä mitä tänne laitan. (Reseptit on lainattu leivontakirjoista/netistä yms, eli itse en vielä ole kehittänyt reseptejä, ainoastaan joihinkin muuttanut tavalliset jauhot gluteenittomiin jauhoihin).

 

1.Resepti

Vaalea kuivakakku

  • Ainekset 
  • 200 g voita
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 3 tl vanillisokeria
  • 3 kanamunaa
  • 3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

1.Voitele kakkuvuoka pehmeällä margariinilla.

2.Korppujauhota vuoka.

3.Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vanilliinisokeri.

4.Riko kanamunat mittakannuun ja lisää vaahtoon ohuena nauhana. sekoita hyvin.

5.Siivilöi joukoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe sihdin läpi.

6.sekoita massa tasaiseksi lusikalla.

7.Nostele kakkumassa lusikalla tasaisesti vuokaan.Tasoita pinta.

paista uuniin keskitasolla 160 asteessa noin 45 minuuttia.

8.Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se leivinpaperin päälle. Nosta vuoka varovasti pois. Varo kuumaa vuokaa, käytä pannulappuja apuna.

  

      Täytetyt pikkuleivät

ainekset

  • 4  1/2 dl jauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 175 g voita

Täytteeksi vadelma marmeladia (itse käytin mansikka hilloa)

Koristeluun

  • 1 kanamunan valkuainen
  •  2dl Tomusokeria

Lisäksi nonpparellejä

 

1.Mittaa kulhoon kaikki ainekset ja sekoita käsin tasaiseksi.

2.Kauli massa jauhoitetulla  pöydällä noin 4mm paksuseksi,lisää välillä jauhoja.

3.Painele taikinalevystä pyöreällä muotilla pikkuleipiä.

4. Nosta pikkuleivät pellille ja paista ne 200 asteisessa uunissa 5-6 min. (itse pidin kauemin)

5. Täytä pikku leivät.

6. Sihtaa tomusokeri valkuaisen joukkoon,Sekoita sähkövatkaimella,Lisää joukkoon  muutama tippa sinintä elintarvike väriä ja sekoita hyvin (itse laitoin punasta väriä)

8. Koristele jäähtyneet pikkuleivät kuorrutuksella.

 

yksilempi resepteistä on mokkapala resepti,tämä resepti on otettu hellapoliisilta ainakun teen mokkapalaa teen aina tällä reseptillä.  kerron myöhemmin lisää

 

pekoni pasta  (ohje leivonta kirjasta)

ainekset

  • 140g pekonikuutioita
  • 500g(1prk) paseerattua tomaattia.
  • 1/2 dl vettä
  • 1 1/2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 50 g voita
  • makaroonin keittäminen
  • 300 g kierremakaroonia
  • 2 l vettä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa

1.Ruskista pekonikuutiot korkeareunaisella pannulla.

2.Lisää paseerattu tomatti,vesi,sokeri ja suola. sekoita ja anna kiehua hiljalleen 5minuuttia. sekoita harvakseltaan.

3.Lisää kerma.sekoita ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

4. ota pannu pois kuumalta levyltä ja lisää voi. sekoita kunnes voi on sulanut ja sekoittunut joukkoon.Laita kansi päälle.

5. Keitä vesi kierremakarooneja varten. Lisää suola. Lisää kiehuvaan veteen rypsiöljy ja kierremakaroonit. sekoita alussa. keitä makarooneja pakkauksen ohjeen mukaan.

6. siivilöi kierremakarooneista vesi pois siivilässä tai lävikössä.

7. yhdistä kastike ja kierre makaronit. tarjoa heti.

muita katoa myös instagram tili sofian_gluteenittomat_herkut

 

Omenapiirakka (ohje katsottu netistä sivun nimi löytyy alhaalta)

 


Ohje on pelille.Mutta olen tehnyt sen pyöreään vuokaan. Olen laittanu aineita vähän vähemmän.

  • Ainekset
  • 3 kanamunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 100 g margariinia
  • 1,5 dl maitoa tai vettä (itse käytän maitoa)
  • 4,5 dl gluteenittomia jauhoja mitkä on tarkoitettu leivontaan.
  • 1,5tl leivinjauhetta

Pinnalle omena viipaleita,kanelia ja sokeria. Olen myös pistänyt vähän omena hilloa vaikka ohjeessa ei luekkaan.

valmistus:

1.Kuori omput ja viipaloi ne.

2.Kiehauta neste ja rasva keskenään

3.Vatkaa  kanamuna ja sokeri vaahdoksi.

4. Lisää vaahtoon kuuma-neste rasvaseos ja jauhot johon on sekotettu leivinjauhe.

5. Kaada taikina pelille/vuokaan ja lado omenaviipaleet pinnalle. Ripottele kanelia ja sokeria omenoiden päälle.

6. Kypsennä piirakka 225 asteessa 15-20 min uunin toiseksi alimmalla tasolla. ohje normaalille uunille ei kiertoilmauunille.

Ohje on glu.fi sivulta.